18.12.2012 2628

Okulumuz 1925'te hizmete girmiş, 1942'de yapılan ahşap binanın yıpranması ile yıkılarak yerine 7 derslikli yeni betonarme bina inşa edilerek 1965 ve 1966 yılında Eğitim Öğretime geçmiş ve Devrim İlkokulu adını almıştır. Bina, Eğitim Hayratı Derneği tarafından yapılmıştır.

Büyük binaya ek olarak, bir eğitim sever olan Dr. Abdurrahman Başoğlu tarafından 1983 yılında 4 derslikli bir bina yapılarak hizmete sunulmuştur. Aynı zamanda okulumuz 60.Yıl Dr. Abdurrahman Başoğlu İlköğretim Okulu olarak yeni adını almıştır. Okulumuzun adının 60.Yıl'ı, Cumhuriyetimizin kuruluş tarihiyle okulumuzun yeni adını alması arasındaki zamanı temsil etmektedir. (1983-1923=60)

Okulumuzun 8 yıllık kesintisiz eğitime girerken yetersiz olmasından, 1986 yılında hizmete açılan ve Akseki İmam Hatip Derneğince yaptırılan, Akseki İmam Hatip Lisesi, ilçe bazında liselerin Şahinler Çok Programlı Lisesi bünyesinde birleştirilmesi sonucunda okulumuz, 60.Yıl Dr. Abdurrahman Başoğlu PİO olarak 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında Akseki İmam Hatip Lisesine taşınmış olup, 128 yatak kapasiteli pansiyonu ile birlikte hizmete açılmıştır. Daha önce okulun Eğitim Öğretim verdiği bina ise Akseki Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmaktadır.

15.09.2008 tarihinde okulumuzun pansiyonu kapatılmış olup, okulumuz Akseki Atatürk İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Daha önce okulun Eğitim Öğretim verdiği bina ise Akseki Dr. Abdurrahman Başoğlu Halk Eğitim Merkezi olarak ismi değiştirilmiş ve kullanılmaktadır.

2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçiş yapılması sonucu okul ikiye bölünerek bir kısmı Akseki Atatürk İlkokulu, bir kısmı Akseki Atatürk Ortaokulu olarak hizmet vermektedir.

2015 yılında hayırsever Ali-Hasan Coşkun Kardeşler tarafından yaptırılan yeni okul binasına geçilmiştir.